ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παραδοσιακό μπιζέλι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θρεπτικό, ωφέλιμο και πολύ νόστιμο. Ένα αγαπημένο πιάτο που είναι και φυσικά νηστήσιμο!

Χρόνος ετοιμασίας: 10’

Χρόνος μαγειρέματος: 15’

Μερίδες: 4

Θερμίδες ανά μερίδα: 150 Kcal

Υλικά

20 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γρ. αρακάς (χρησιμοποιήστε φρέσκο -αν είναι η εποχή του- ή κατεψυγμένο)

2 μέτριες ντομάτες, πολτοποιημένες

½ ποτήρι νερό

Αλάτι-πιπέρι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση:

1. Σε ένα wok (γουόκ) ή μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδό μας. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι μας για 1-2 λεπτά να μυρίσει. Προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε, τηγανίζουμε μαζί για 2-3 λεπτά.

2. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για ακόμη 10 λεπτά.

3. Σερβίρουμε τον αρακά μας με ψωμάκι ή και με ρύζι αν θέλουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση