ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πικάντικο Guagamole Dip και Bloody Mary

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αγαπημένο σε όλους ντιπ, σερβιρισμένο με κομμένα λαχανικά και συνοδευόμενο με ένα κλασσικό ρετρό ποτό το Bloody Mary!

Υλικά

Για το Guacamole

10-15 σταγόνες σάλτσας πιπεριάς ΤABASCO
3 μέτρια αβοκάντο, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσια
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
Αλάτι στη γεύση
Λίγο φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
Για τα ποτά Bloody Mary
Για 2 ποτά
7-8 Παγάκια
3 κουταλιές της σούπας σάλτσας πιπεριάς TABASCO
400 γρ. χυμό ντομάτας
30 γρ. βότκα
30 γρ. χυμό λεμονιού
Αλάτι- Πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
2 κλωνάρια σέλινο, κομμένα

Εκτέλεση

1. Για το guacamole: Βάζουμε την ψίχα αβοκάντο σε ένα μπολ και πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, αφήνοντας μερικά ολόκληρα κομμάτια. Ανακατεύουμε μέσα απαλά τον χυμό λάιμ, τη σάλτσας πιπεριάς TABASCO, το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το αλάτι. Τελειώνουμε με λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρου. Σερβίρουμε με διάφορα κομμένα λαχανικά.
2. Για τα Bloody Mary: Σε 2 ψηλά ποτήρια, ρίχνουμε 3- 4 παγάκια. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, την βότκα, τη σάλτσας πιπεριάς TABASCO, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και την σάλτσα Worcestershire. Ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με το σέλινο και γεμιστές ελιές αν θέλουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση