ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρολό με μοσχαρίσιο κιμά, τρούφα και τυρί

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οικογενειακό φαγητό, εξαιρετικά νόστιμο, που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια. Πλούσιο, με έντονη γεύση τυριού αλλά και μια νότα πολυτέλειας που έρχεται από την πάστα τρούφας. Βάλτε στο Κυριακάτικο τραπέζι αυτό το υπέροχο ρολό, συνοδέψτε με πατάτες φούρνου και κάντε την οικογένεια ή τους φίλους σας να χαμογελούν!

Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 410 kcl

Υλικά

60 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
6 μέτρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο (προαιρετικά)
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. φρυγανιά, αλεσμένη
150 γρ. τυρί της επιλογής σας, τριμμένο
4 αυγά
3 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
60 γρ. σάλτσα Worcestershire
1 κύβο ζωμό βοδινού Knorr, θρυμματισμένο
2 κ.σ. πάστα τρούφας (Truffle paste)
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. ντομάτα στον τρίφτη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 °C και λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου.

2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο (αν θα βάλουμε) και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.

3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το τυρί, τα αυγά, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τη σάλτσα Worcestershire, τον θρυμματισμένο ζωμό και την πάστα τρούφας. Τέλος, προσθέτουμε στο μπολ τα τηγανισμένα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

4. Με τα χέρια μας ζυμώνουμε το μείγμα απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά, χωρίς να το παρακάνουμε με το ζύμωμα.

5. Πλάθουμε το μείγμα σε ρολό, πάνω στο έτοιμο ταψί σε σχήμα κορμού. Περιχύνουμε με την ντομάτα στον τρίφτη και απλώνουμε καλά.

6. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στον φούρνο. Αφήνουμε να ψηθεί καλυμμένο για ½ ώρα, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακάλυπτο για ακόμη ½ ώρα.

7. Τέλος, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το ρολό να ξεκουραστεί για 5 με 10 λεπτά, πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.

Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε τη στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag και να χρησιμοποιήσετε το hashtag #athenarecipes.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X