ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σαλάτα με καλαμπόκι, ντοματίνια και αβοκάντο

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια φανταστική σαλάτα με όλες τις γεύσεις του Μεξικού! Ιδανική για μια βραδιά μεξικάνικου φαγητού!

Χρόνος ετοιμασίας, 15΄
Μερίδες, 6
Θερμίδες ανά μερίδα, 205 Kcal

Υλικά
Για τη σάλτσα
20 ml ελαιόλαδο
40 ml φρέσκος χυμός λάιμ
½ κουταλάκι πάπρικα
20 γρ. καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
1 κ.γ. καυτερή σάλτσα (Hot Sauce ή Tabasco)
1 κ.γ αλάτι

Για τη σαλάτα
400 γρ. ντομάτες cherry, κομμένες στα 2
2 μεγάλα αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, κομμένη σε πολύ λεπτές ροδέλες
400 γρ. Καλαμπόκι «Μπάρμπα Στάθης»


Εκτέλεση
1. Σ’ ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι.
2. Ρίχνουμε στο μπολ και τα ντοματίνια, το αβοκάντο και την πιπεριά.
3. Σε ένα μικρό σκεύος ρίχνουμε το καλαμπόκι με νερό και το βράζουμε για 1-2 λεπτά. Το στραγγίζουμε. Όταν κρυώσει το καλαμπόκι, το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε με το σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα ή σαλατιέρα.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση