ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σπαγγέτι Καρμπονάρα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Η αγαπημένη μακαρονάδα αυτών που ξέρουν την καλή ιταλική κουζίνα! Φτιαγμένη εδώ όπως πρέπει!

Χρόνος ετοιμασίας, 20΄

Μερίδες, 4
Θερμίδες ανά μερίδα, 675 Kcal

Υλικά

350 γρ σπαγγέτι la molisana
50 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
1/2 κ.γ. σκόρδο
100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. λιωμένο σκόρδο
50 γρ. τυρί πεκορίνο, τριμμένο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
3 αυγά
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και να κοχλάσει έντονα.
2. Ανακατεύουμε τα τυριά μαζί.
3. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
4. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο νερό, μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να είναι al dente (μόλις μαγειρεμένα).
5. Ενώ τα μακαρόνια ψήνονται, τηγανίζουμε το μπέικον με το σκόρδο. Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο γουόκ (wok) και μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το μπέικον και το σκόρδο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Κρατάμε τη θερμοκρασία του γούκ σε χαμηλά επίπεδα. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα σηκώνουμε από το νερό με λαβίδες και τα βάζουμε στο τηγάνι με το μπέικον. Μην ανησυχείτε αν λίγο νερό πέφτει στο τηγάνι, καθώς και (θέλουμε να συμβεί αυτό) και μην πετάξετε το νερό των ζυμαρικών ακόμα.
6. Ανακατεύομε το μεγαλύτερο μέρος του τυριού με τα αυγά, κρατώντας μια μικρή χούφτα πίσω για πασπάλισμα αργότερα. Αφαιρούμε το τηγάνι με τα μακαρόνια και το μπέικον από τη φωτιά. Τώρα ρίχνουμε γρήγορα τα αυγά και το τυρί. Χρησιμοποιώντας τις λαβίδες, σηκώνουμε τα μακαρόνια έτσι ώστε να αναμιγνύονται εύκολα με το μείγμα των αυγών, το οποίο πυκνώνει και επικαλύπτει τα μακαρόνια. Προσθέτουμε επιπλέον νερό ζυμαρικών για να κρατήσουμε saucy την carbonara μας. Αλατοπιπερώνουμε, αν χρειαστεί και σερβίρουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση