ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με αρωματικό kale, pesto και καρύδια

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια απλή, ζωντανή και διαφορετική έκδοση μακαρονάδας με πέστο που είναι έτοιμη σε 30 λεπτά!

Χρόνος ετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 445 kcal

ΥΛΙΚΑ:

100 γρ. φύλλα kale, χοντροκομμένα (περίπου 2 φλιτζάνια)
20 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
70 γρ. ελαιόλαδο
1 πρέζα μπούκοβο
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
Αλάτι και πιπέρι

350 γρ σπαγγέτι ολικής άλεσης La Molisana
3 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο
110 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη

1 μπάλα φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, σε θερμοκρασία δωματίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Στο μπλέντερ ρίχνουμε το kale, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, θυμάρι, ξύσμα φλούδας και χυμό λεμονιού, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο από το νερό ψησίματος των ζυμαρικών.

2. Βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε.

3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα καρύδια. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει το βούτυρο και να ψηθούν τα καρύδια.

4. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα καρύδια. Προσθέτουμε το πέστο kale και ανακατεύουμε.

5. Μοιράζουμε τα μακαρόνια σε μπολ και σπάμε τη φρέσκια μοτσαρέλα πάνω στα πιάτα. Τελειώνουμε από επάνω με φρέσκα βότανα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση