ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στιφάδο με μοσχαρίσιο κρέας και πατάτες

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Προσθέτουμε τα πάντα σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και μετά ψήνουμε στον φούρνο! Τόσο απλά.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 3 ώρες
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 524 kcal

ΥΛΙΚΑ:

2 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. μοσχαρίσιο κρέας ελιά, κομμένο και σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
200 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
2 καυτερές πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
250 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού βοδινού KNORR, χωρίς αλάτι
250 γρ. κόκκινο κρασί
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 κλωνάρια φρέσκου θυμαριού
2 φύλλα δάφνης
200 γρ. μπιζέλια
1 φλιτζάνι χειμωνιάτικα χόρτα, όπως kale ή σπανάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 °C.

2. Σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τις πατάτες, τις πιπεριές, το τσίλι και τηγανίζουμε μαζί με το κρέας για ακόμη 5-10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, μια μεγάλη πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το κρασί, τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Σκεπάζουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε στον φούρνο. Μαγειρεύουμε 3 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας.

3. Όταν περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το τηγάνι από τον φούρνο και ανακατεύουμε μέσα τα μπιζέλια και τα χόρτα απλώς για να ζεσταθούν τα μπιζέλια και να μαραθεί το kale. Αφαιρούμε το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Μοιράζουμε το στιφάδο σε μπολ. Σερβίρουμε με ψωμί και απολαμβάνουμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση