ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ταλιατέλες με μανιτάρια και λούντζα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.gr

Φανταστική μακαρονάδα! Για να πάρει τη συνοχή της η κρεμώδης σάλτσα λούντζας και μανιταριών, απαιτείται μια διαδικασία μαγειρέματος σε wok (γουόκ).

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

Χρόνος ψησίματος: 10’

Μερίδες: 4

Θερμίδες ανά μερίδα: 490

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. μακαρόνια ταλιατέλες
100 γρ. (1 συσκευασία) κρασάτη λούντζα ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ κομμένη σε φέτες
30 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. ανάμικτα μανιτάρια (όπως button, portobello και shiitake), κομμένα σε κομμάτια
2 κουταλιές κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
150 γρ. περίπου, νερό ζυμαρικών
80 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
Τυρί παρμεζάνα
Φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

1. Σε μία κατσαρόλα για ζυμαρικά, ζεσταίνουμε αρκετό νερό για να κοχλάσει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες συσκευασίας.
2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα wok (γουόκ) σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 5-8 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, περίπου 2 λεπτά. Τέλος ανακατεύουμε μέσα τη λούντζα.
3. Προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών στο γουόκ, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
4. Εν τω μεταξύ, όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, με λαβίδα μακαρονιών, τα μεταφέρουμε στο γουόκ με τα μανιτάρια και προσθέτουμε ακόμα λίγο από το υγρό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα ζυμαρικά είναι al dente σε μία ελαφρώς πυκνή σάλτσα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό.
5. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μπολ μακαρονιών. Τελειώνουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο θυμάρι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γαστρονομία: Τελευταία Ενημέρωση