ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πασχαλινά cupcakes

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε ποιον δεν αρέσουν τα cupcakes! Το αποτέλεσμα της συνταγής είναι φανταστικό γευστικά και εμφανισιακά. Δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί σε αυτό το γλυκό!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 35΄

Θα χρειαστούμε ένα ταψί για muffins, το οποίο θα στρώσουμε με τις ειδικές θήκες για muffins/cupcakes.

Υλικά
Για 9 cupcakes
220 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 αβγό
100 γρ. φυτικό βούτυρο
180 ml γάλα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο
50 ml γάλα
280 γρ. ζάχαρη άχνη
35 γρ. κακάο
100 γρ. φυτικό βούτυρο

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αβγό, το spry, το γάλα και τη βανίλια. Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C, μεταφέρουμε το μείγμα στις θήκες των cupcakes. Ψήνουμε για 35 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί απ’ τον φούρνο και αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν εντελώς.
3. Σε ένα μπολ με ένα κουτάλι, χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου μέχρι να ενωθούν.
4. Μεταφέρουμε το γλάσο σε ένα κορνέ με μύτη αστεράκι. Το μεταφέρουμε στα κρύα cupcakes.
5. Διακοσμούμε με πασχαλινά, μικρά, σοκολατένια αβγά -αν θέλουμε- και σερβίρουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση