ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαλάτα με φέτα στην κρούστα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Υπέροχη, χειμερινή σαλάτα, θρεπτική με πλούσιο dressing!

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 220

ΥΛΙΚΑ

Για μία μεγάλη σαλάτα, αρκετή για 6 άτομα:
7 ποτήρια φύλλα σπανάκι
¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
30 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
3 φύλλα κρούστας (το κάθε φύλλο κομμένο στα 2)
200 γρ. φέτα (κομμένη σε κομμάτια ορθογώνια 5εκ.Χ2εκ.)
Ελαιόλαδο για επάλειψη “THE KING OF OLIVES”
Για τη σος:
100 γρ. ελαιόλαδο “THE KING OF OLIVES”
80 γρ. μέλι
60 γρ. ξύδι λευκό
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνουμε πρώτα τα «πακετάκια» κρούστας με φέτα. Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλο κρούστας και αλείφουμε και τις δύο πλευρές του με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο κουζίνας. Τυλίγουμε μέσα ένα κομμάτι φέτας και το διπλώνουμε φτιάχνοντας ένα πακετάκι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη φέτα.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C και βάζουμε τα πακετάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρούστα.
3. Φτιάχνουμε τη σος της σαλάτας, κτυπώντας όλα τα υλικά της σε ένα μικρό μπολ, με ένα σύρμα.
4. Στήνουμε τη σαλάτα μας: Σε ένα μπολ βάζουμε μια στρώση σπανάκι, άνηθο, λίγη σος και καρύδια. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε τοποθετώντας τα πακέτα πάνω απ’ τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Lemon pie

Lemon pie

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου
Newsroom K
 |  ΓΛΥΚΑ
Είναι η πλησιέστερη στον αυθεντικό, ελληνικό γύρο, συνταγή.

Κοτόπουλο γύρος

Μια απλή μαρινάτα μαλακώνει το κοτόπουλο, το οποίο στη συνέχεια μαγειρεύεται αργά για μέγιστη γεύση
Newsroom K
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ