ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Deconstructed (αποδομημένο) Γαλακτομπούρεκο σοκολάτας

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το γαλακτομπούρεκο φτιαγμένο σε σοκολατένια αλλά πολύ εύκολη έκδοση! Προτιμώ πάντα να το φτιάχνω με αυτό τον τρόπο μια και σερβίρετε ολόφρεσκο! Σίγουρα θα αρέσει!

Χρόνος ετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 40’
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 630 Kcl

Για το σιρόπι
200 g ζάχαρη κρυσταλλική
180 g νερό
¼ κουτ. γλυκού κανέλα
20 g μέλι
1/2 πορτοκάλι, κομμένο σε κομμάτια
Για την κρέμα
800 ml γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης 1.5%
100 g ζάχαρη κρυσταλλική
½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
2 αβγά, ελαφρά κτυπημένα
80 g σιμιγδάλι, ψιλό
1 πρέζα αλάτι
50 g βούτυρο
150 g σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
2 αβγά, ελαφρά κτυπημένα
Για την κρούστα
230 g σφολιάτας για γλυκά
Για το σερβίρισμα
30 g φουντούκια, καβουρδισμένα
Ξύσμα μαύρης σοκολάτας
Φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση
Για το σιρόπι
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, το μέλι και το πορτοκάλι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε μπόλ.
2. Σε μία κατσαρόλα τύπου wok βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα αβγά, το σιμιγδάλι, το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
3. Βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε ένα άλλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο να λιώσει μαζί με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Μεταφέρουμε σε δόσεις το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.
Για το φύλλο:
5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα. Ανοίγουμε το φύλλο και το τοποθετούμε σε μι λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόχαρτο. Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει σπάζουμε το φύλλο με τα χέρια μας σε ένα μεγάλο μπολ.
Για να στήσουμε τα γλυκά μας:
6. Σε ένα μπολ πιέζουμε μια ποσότητα κρέμα σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φύλλα. Περιχύνουμε με λίγο σιρόπι και σερβίρουμε με χοντροκομμένα φουντούκια, λόγο ξύσμα σοκολάτας και φύλλα δυόσμου. Σερβίρουμε αμέσως για ένα σούπερ νόστιμο αλλά προπαντός φρέσκο γλυκό!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση