ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελαφριά σούπα με μπρόκολο και τυρί Cheddar

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια cozy σούπα, κρεμώδης και μυστικά γεμάτη με λαχανικά! Φτιάχνεται σε μια κατσαρόλα, εύκολη και τόσο νόστιμη!

Χρόνος προετοιμασίας: 20’

Χρόνος μαγειρέματος: 30’

Μερίδες: 4

Θερμίδες ανά μερίδα: 170 kcαl (χωρίς το τυρί)

ΥΛΙΚΑ:

15 γρ. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

1 καρότο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

40 γρ. αλεύρι

900 ml νερό

1 κύβο ζωμό λαχανικών

150 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκέτα

170 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκέτα

2 φύλλα δάφνης

1/4 κ.γ. πάπρικα

Αλάτι - πιπέρι

100 γρ. ελαφρύ κονσερβοποιημένο βιολογικό γάλα καρύδας

Για το σερβίρισμα

50 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι, στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το νερό. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το μπρόκολο και βράζουμε. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα και μια μεγάλη πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε το γάλα καρύδας.

2. Μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία σούπα. Επιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα. Αν η σούπα είναι πολύ πηκτή, προσθέτουμε λίγο νερό. Σιγοβράζουμε τη σούπα ακάλυπτη σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.

3. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε σε μπολ και από πάνω τελειώνουμε με λίγο τυρί τσένταρ και φρέσκο θυμάρι!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση