ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κέικ σοκολάτα, μπανάνα και αλατισμένη καραμέλα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οτιδήποτε με αλατισμένη καραμέλα έχει γίνει πια της μόδας. Δοκιμάστε αυτή τη φανταστική συνταγή με μπανάνες και καρύδια που είναι το κάτι άλλο!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος: 50' - 1 ώρα

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο, ορθογώνιο ταψί για κέικ, τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.

ΥΛΙΚΑ

100 ml rapeseed oil ή ηλιέλαιο
120 ml γάλα
1 κουταλάκι βανίλια
2 αβγά
2 μπανάνες, η μια λιωμένη με το πιρούνι και η άλλη κομμένη σε χοντρές φέτες
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
40 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
4 κουταλιές κακάο
Για το γλάσο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
50 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκια αλάτι
30 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα, κομμένη
1⁄2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα.
2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα, τη βανίλια, τα αβγά, τη λιωμένη μπανάνα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα την μπανάνα κομμένη σε φέτες και τα καρύδια.
3. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά με 1 ώρα. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο.
4. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε απ’ το ταψί.
5. Για το γλάσο: Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρόλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά. Περιχύνουμε προσεκτικά το γλάσο πάνω από το κρύο κέικ. Αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά πριν πασπαλίσουμε την κορυφή του κέικ με ξύσμα σοκολάτας και λίγα καρύδια, αν θέλουμε. Αφήνουμε το κέικ να στεγνώσει καλά πριν να σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση