ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοτόπουλο στο μπάρμπεκιου (ή το γκριλ)

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η επιτυχία και η πρωτοτυπία αυτού του πιάτου βρίσκεται στην υπέροχη, πικάντικη σος 'tom yum'. Μία απ’ τις πολλές έτοιμες σος για ασιατικά πιάτα που μπορείτε να βρείτε στις υπεραγορές Άλφα Μέγα, στον διάδρομο με τα έθνικ προϊόντα.

Βαθμός δυσκολίας: Eύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος Ψησίματος: 30΄

318 θερμίδες ανά μερίδα

Για 4 μερίδες

Υλικά

900 γρ. πόδια κοτόπουλου χωρις το δέρμα τους

Για τη μαρινάτα

2 κουταλάκια ξύσμα φλούδας λεμονιού
1 κουταλιά πάπρικα
2 κουταλιές σος 'tom yum'
40 γρ. καφέ ζάχαρη
½ κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
20 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάτας και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα ρηχό μπολ, περιχύνουμε με τη μαρινάτα και σκεπάζουμε. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο απ’ το προηγούμενο βραδύ.
2. Ψήνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σ’ ένα αντιπολιτικό τηγάνι που διαθέτει ραβδώσεις (griddle pan), ή στο γκριλ του φούρνου ή στην ψησταριά, αν έχουμε. Τα γυρίζουμε κατά διαστήματα για να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν ομοιόμορφα.
3. Σερβίρουμε με σαλάτα ή άλλο συνοδευτικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση