ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κρεμώδες κοτόπουλο με καλαμπόκι και αρακά

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Ελαφρώς παναρισμένο κοτόπουλο ψημένο μέχρι να είναι ροδοκόκκινο και τρυφερό σε μια νόστιμη, κρεμώδη και πικάντικη σάλτσα με αρακά και καλαμπόκι!

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά

Μερίδες, 4

Θερμίδες ανά μερίδα, 490 kcal

ΥΛΙΚΆ
1 αυγό, χτυπημένο
60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. (2 φιλέτα) στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα, κομμένα σε κομμάτια, περίπου 3 κομμάτια το κάθε φιλέτο
Αλάτι και πιπέρι
30 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. αλατισμένο βούτυρο
200 γρ. καλαμπόκι
200 γρ. αρακά
1 κ.γ. θυμάρι
300 γρ. πλήρες γάλα
1 κουταλάκι corn flour, διαλυμένο σε λίγο από το γάλα
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Αλάτι πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
5 -6 φύλλα φρέσκο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τοποθετούμε το αυγό και το αλεύρι σε ξεχωριστά ρηχά μπολ. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Βυθίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στο αυγό και στη συνέχεια μέσα από το αλεύρι. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
2. Σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι 28 εκ. σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
3. Προσθέτουμε στο τηγάνι το καλαμπόκι, τον αρακά και το θυμάρι. Μαγειρεύουμε 1 λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το γάλα και μαγειρεύουμε μαζί για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το corn flour διαλυμένο στο γάλα, την πάπρικα, το τσίλι και το καγιέν. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα και μαγειρεύουμε μαζί για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με φρέσκο δυόσμο και ρύζι αν θέλουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Είναι η πλησιέστερη στον αυθεντικό, ελληνικό γύρο, συνταγή.

Κοτόπουλο γύρος

Μια απλή μαρινάτα μαλακώνει το κοτόπουλο, το οποίο στη συνέχεια μαγειρεύεται αργά για μέγιστη γεύση
Newsroom K
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ