ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λαβράκι με σος από ταχίνι σερβιρισμένο με ρύζι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για να φτιάξετε αυτή την υπέροχη συνταγή αγοραστέ τα ψάρια σας απ’ την ψαραγορά και ζητήστε να σας τα φιλετάρουν. Έτσι από 2 ψάρια θα έχετε 4 φιλέτα καθαρά από κόκαλα. Πριν τα αλευρώσετε σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν καθόλου κόκαλα. Αν βρείτε έστω κι ένα, αφαιρέστε το με μια τσιμπίδα.

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο  

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄  

Χρόνος ψησίματος: 10΄

 

390 θερμίδες ανά μερίδα (χωρίς το ρύζι)

Για 4 μερίδες

Υλικά

4 φιλέτα λαβράκι

½ κουταλάκι κύμινο

40 γρ. αλεύρι

2 κουταλάκια αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

25 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

 

Για τη σος

25γρ. ταχίνι

50 ml νερό

140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

60 ml φρέσκος χυμός λεμονιού

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Φτιάχνουμε πρώτα τη σος ανακατεύοντας το ταχίνι με το νερό, το γιαούρτι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.

2. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το κύμινο με το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε στο

μείγμα τα φιλέτα απ’ το λαυράκι και τα αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές.

3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το

ψάρι, κρατώντας το τηγάνι κλειστό. Προσέχουμε να μην το βαρυψήσουμε.

4. Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού πάνω σε ρύζι, περιχύνοντας τα με το κουκουνάρι, λίγο μαϊντανό και τη σος με γιαούρτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση