ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μακαρόνια Πέννες με βότκα και σάλτσα Gorgonzola

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Πολύ πλούσια μακαρονάδα, για ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπου το καλύτερο επιβάλλεται!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Υλικά
Για 4-5 μερίδες

20 γρ. (1 κουταλιά) βούτυρο
20 γρ. (1 κουταλιά) ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι σκόρδο, λιωμένο (προαιρετικά)
150 γρ. βότκα
400 γρ. (1 συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πρέζα κόκκινο τσίλι
Αλάτι
120 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. θρυμματισμένο τυρί gorgonzola
1 ποτήρι φρέσκα φύλλα δυόσμου
500 γρ. (1 κουτί) μακαρόνια πένες La Molisana

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν το βούτυρο έχει λιώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σιγοβράζουμε για 4-6 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί η βότκα κατά το ήμισυ.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το τσίλι και το αλάτι. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και να αναμειχθούν οι γεύσεις, περίπου 8 λεπτά.
3. Παράλληλα, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
4. Προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος και τα φύλλα δυόσμου στο τηγάνι με την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε την θρυμματισμένη γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε τα ψημένα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Γαρνίρουμε με επιπλέον φύλλα δυόσμου και τυρί, αν θέλουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X