ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεσογειακό Κριθαρότο με γαρίδες στο ηλεκτρικό τηγάνι SALADMASTER

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αν θέλετε να λάβετε μέρος σε ένα δωρεάν δείπνο για να μάθετε όλα τα υγιεινά προτερήματα μαγειρέματος στα σκεύη SALADMASTER, στείλτε μας το όνομα και κινητό σας σε μήνυμα στο Instagram μου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

Ένα λαχταριστό κριθαρότο που είναι ιδιαίτερα νόστιμο με πολλά μυρωδικά. Ό,τι πρέπει για τα γιορτινά σας δείπνα!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΨΗΣΙΜΟ: 35΄
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 360 kcal

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)
50 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
250 γρ. κριθαράκι
100 ml λευκό κρασί

Για το μείγμα ντομάτας:
20 γρ. ζάχαρη καρύδας
400 γρ. (1 συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες
500 ml νερό
10 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
Μια πρέζα chili
Αλάτι-πιπέρι

Για το τελείωμα:
20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες, κρατάμε 5-6 γαρίδες με την ουρά και κεφάλι άθικτα για διακόσμηση
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
1 πρέζα chili

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες με τα μπαχαρικά τους. Τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε ή στο ψυγείο αν είναι ζέστη.
Ζεσταίνουμε το ηλεκτρικό τηγάνι στους 230 βαθμούς. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, έχοντας το τηγάνι κλειστό. Προσθέτουμε τη φλούδα λεμόνι και το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Έχοντας το τηγάνι μας ακόμα στους 230 βαθμούς, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το νερό, τον βασιλικό, την ρίγανη, το θυμάρι, το chili, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το τηγάνι και αφήνουμε στους 230 βαθμούς για 5 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 105 βαθμούς και αφήνουμε για 15 λεπτά.
Αφού περάσουν τα 15 λεπτά τοποθετούμε τις γαρίδες πάνω στο κριθαράκι, πιέζοντας για να βυθιστούν ελαφρά. Τις γαρίδες που έχουμε αφήσει με την ουρά και κεφάλι, τις αφήνουμε τελευταίες και τις βάζουμε επάνω. Κλείνουμε το τηγάνι και αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την φωτογραφία της στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση