ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπουκιές με ελαιόλαδο και κρασί

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Φτιάχνονται πολύ εύκολα, είναι υπέροχες, τραγανιστές και θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχοβολήσει.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 30΄ και 15΄ να καβουρδιστούν


Υλικά (για 30 μπουκιές)
70 γρ. ζάχαρη
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι baking powder
30 ml ελαιόλαδο
50 γρ. φυτικό βούτυρο
1/4 κουταλάκι αλεσμένα γαρύφαλλα
1/2 κουταλάκι κανέλα
40 γρ. σουσάμι


Eκτέλεση
1. Σε ένα food processor ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το σουσάμι, και τα κτυπάμε μέχρι να έχουμε ζύμη σαν μια μεγάλη μπάλα.
2. Πλάθουμε τη ζύμη σε 2 μακρόστενα «φιδάκια».
3. Τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Χαράζουμε πριν ψήσουμε σε μπουκιές 1 εκ την κάθε μία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 30 λεπτά.
5. Όταν οι μπουκιές ψηθούν, κόβουμε με ένα καλό μαχαίρι εκεί που τις χαράξαμε και τις χωρίζουμε. Βάζουμε ξανά στον φούρνο για 15 λεπτά στους 150 °C στον αέρα για να γίνουν τραγανιστές. Όταν περάσει ο χρόνος, αφήνουμε την πόρτα του φούρνου μας ανοικτή μέχρι οι μπουκιές να κρυώσουν εντελώς και να γίνουν έξτρα τραγανιστές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση