ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πανακότα με γιαούρτι και φράουλες

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί στρωμένο με μπόλικη μεμβράνη και αρκετή να περισσεύει γύρω γύρω.

 

Υλικά

500 γρ. γάλα

200 γρ. ζάχαρη

1½ φακελάκι (15 γρ.) ζελατίνη σε σκόνη

½ κουταλάκι βανίλια σε σκόνη

750 γρ. γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης Στραγγάτο Light

 

Για τη σος

300 γρ. φράουλες σε κομματάκια

80 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε στη φωτιά για να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις το γάλα ζεσταθεί και η ζάχαρη λιώσει, ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

2. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.

3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενσωματωθεί. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί ή σε μικρά ποτήρια και τα κρατάμε στο ψυγείο και σκεπασμένα με μεμβράνη για 3-4 ώρες.

4. Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες, τη ζάχαρη και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.

5. Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και μοιράζουμε επάνω κουταλιές από τη σος καθώς και ψιλοκομμένες φράουλες.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση