ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πορτοκαλόπιτα υγείας

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα λατρεμένο γλυκό, σιροπιαστό και τόσο νόστιμο! Φτιαγμένο με χειμερινά πορτοκάλια. Αυτό το γλυκό είναι φτιαγμένο με αλεύρι Ζέας, ζάχαρη καρύδας, βιολογικά αυγά και μπόλικο χυμό πορτοκάλι!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 286 kcal, 220 kcal ανά 100 γρ.

Θα χρειαστούμε ένα ταψί ή πυρέξ, διαστάσεων γύρω στα 25x20 εκατ. (Η βάση του να είναι στρωμένη με λαδόχαρτο)

ΥΛΙΚΑ:
85 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη καρύδας
2 αβγά
Ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
210 γρ. αλεύρι Ζέας ολικής
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
75 γρ. γάλα βρόμης
150 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Για το σιρόπι:
30 γρ. Ζάχαρη καρύδας
120 γρ. νερό
80 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι St Dalfour
100 γρ. χυμό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το ξύσμα φλούδας πορτοκάλι, το αλεύρι, τη σόδα, το γάλα και τον χυμό. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί. Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να ροδίσει.
3. Αφαιρούμε το ταψί από τη φωτιά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά.
4. Χαράζουμε σε μερίδες.
5. Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά του σε ένα κατσαρόλι και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε την πίτα μας με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
6. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση