ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πουργούρι με φιδέ και ντομάτα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το λατρεύουν μικροί μεγάλοι! Το πουργούρι συνοδεύει τέλεια τα αφέλια.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 5΄
Χρόνος Ψησίματος: 20΄

ΥΛΙΚΑ

Για 2-4 μερίδες

15 ml ελαιόλαδο
20 γρ. φιδέ
100 γρ. πλιγούρι χοντρό, ειδικό για πιλάφι
100 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
225 ml νερό
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
1 ½ κουταλάκι αλάτι
1/5 κουταλάκι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον φιδέ σε δυνατή φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει ένα καφέ χρώμα.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το πουργούρι, την τριμμένη ντομάτα, το νερό, τον ζωμό, το αλάτι το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
3. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αφού περάσουν 20 λεπτά το πλιγούρι θα έχει απορροφήσει όλο το νερό και θα έχει ψηθεί. Το σερβίρουμε ζεστό.
4. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αφέλια, με οφτό ή και ως κυρίως πιάτο.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση