ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ριγανάτες πατάτες στον φούρνο

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τέλειο ορεκτικό ή συνοδευτικό... Πατάτες που όλοι θα σας παρακαλέσουν να φτιάξετε ξανά! Ψήνουμε πρώτα τις πατάτες μας σε νερό για να μαλακώσουν. Τις ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, ζωμό, μέλι, λεμόνι και μπαχαρικά. Ψήνουμε στον φούρνο μαζί με κομματάκια φέτα, για ένα υπέροχο συνοδευτικό.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 295 kcal

Υλικά
1 κιλό μέτριες πατάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα εάν είναι μεγάλες
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
70 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. νερό
1 κύβο ζωμό λαχανικών Knorr, θρυμματισμένο
30 γρ. μέλι
30 γρ. φρέσκος χυμός λεμόνι
1/4 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
230 γρ. φέτα, σε κύβους
Για να σερβίρουμε
Ανάμεικτα βότανα, φρέσκια ρίγανη, βασιλικός, άνηθος ή μαϊντανός
1 κ.σ. σουσάμι
Μπούκοβο

Εκτέλεση
1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τα κομμάτια πατάτας και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C.
3. Ρίχνουμε στο μπολ το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το νερό, τον ζωμό, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε επάνω τα κομμάτια φέτα. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
4. Αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο.
5. Πασπαλίζουμε τα πάντα με τα ψιλοκομμένα ανάμεικτα βότανα, το σουσάμι, το μπούκοβο και λίγο επιπλέον θαλασσινό αλάτι, αν θέλουμε.
Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε τη στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag και να χρησιμοποιήσετε το hashtag #athenarecipes.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση