ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρολάκια ΒΒQ πίτσας με τυρί

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια διαφορετική παραλλαγή για αγαπημένη πίτσα. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και αρέσει σε μικρούς αλλά και μεγάλους!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος να φουσκώσει: 1 ώρα για την πρώτη φάση + 40 λεπτά να φουσκώσει ξανά
Χρόνος ψησίματος: 25’
220 θερμίδες για 1 ρολάκι

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ταψί

ΥΛΙΚΑ
Για 12 ρολάκια
Για τη ζύμη
240 γρ. αλεύρι φαρίνα
5 γρ. αλάτι
8 γρ. (1 φακελάκι) αυτόματη μαγιά
10 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. ζάχαρη
170 ml χλιαρό νερό

Για το κοτόπουλο
150 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κιμά
1 κουταλιά ντοματοπολτός
2 κουταλιές νερό
1 κουταλάκι ρίγανη
¼ κουταλάκι μπούκοβο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι Fajita spice
Για την υπόλοιπη γέμιση πίτσας
3 κουταλιές BBQ sauce
½ κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, κομμένη σε φέτες
½ πράσινη πιπεριά χωρίς σπόρια, κομμένη σε φέτες
3 μέτρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
50 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
200 γρ. ( 1 συσκευασία) τριμμένο τυρί μοτσαρέλα ΑΛΑΜΠΡΑ
200 γρ. (1 συσκευασία) τριμμένο μείγμα τυριών ΑΛΑΜΠΡΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη της πίτσας σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε. Όταν το αλεύρι έχει μαζέψει όλα τα υγρά, το μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας. Δουλεύουμε ζυμώνοντάς το καλά γύρω στα 5 λεπτά. Αν κολλά το μείγμα μας, αλευρώνουμε ακόμη λίγο, ελαφρά, τον πάγκο μας. Είμαστε προσεκτικοί να μην το παρακάνουμε με το αλεύρωμα γιατί αυτό θα σκληρύνει τη ζύμη μας. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
2. Παράλληλα φτιάχνουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τον κιμά κοτόπουλου για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το κοτόπουλο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
3. Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μία ίσια επιφάνεια και ξεκινάμε να την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη. Προσπαθούμε να της δώσουμε ένα σχήμα ορθογώνιο, με το πάχος της ζύμης γύρω στο μισό εκατοστό και διαστάσεις περίπου 30x40 εκ.
4. Αλείφουμε την ανοιχτή ζύμη με την BBQ σος. Ρίχνουμε επάνω το κοτόπουλο, τις κομμένες πιπεριές, τα μανιτάρια το ζαμπόν, το τυρί μοτσαρέλα και το μισό μείγμα τυριών. Απλώνουμε τη γέμιση με τη βοήθεια ενός κουταλιού σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, εκτός από τις άκρες.
5. Τυλίγουμε τη ζύμη μας, διπλώνοντας τη μεγάλη πλευρά, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ρολό και κόβουμε με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού σε 12 ίσια κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί μας αφού πρώτα το λαδώσουμε ελαφρά. Καλύπτουμε με μία πετσέτα και περιμένουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Περιχύνουμε τα ρολάκια με το υπόλοιπο τυρί στο πάνω μέρος και ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστά!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση