ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρολάκια κανέλας - Cinnamon Rolls

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε ποιον δεν αρέσουν αυτά τα πεντανόστιμα cinnamon rolls; Φτιάξτε τα και θα καταλάβετε γιατί όλοι μας έχουμε ξετρελαθεί με αυτά τα υπέροχα ρολάκια.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος να φουσκώσει η ζύμη: 1 ώρα για την πρώτη φάση + 1 ώρα για τη δεύτερη φάση
Χρόνος ψησίματος: 30΄
Θερμίδες ανά ρολό: 300

Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι φαρίνα και έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
8 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά ξηρή
30 γρ. ζάχαρη
25 γρ. βούτυρο
½ κουταλάκι αλάτι
170 γρ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. γάλα
75 γρ. καστανή ζάχαρη
8 γρ. (2 κουταλάκια) κανέλα
Για την επικάλυψη με σάλτσα ζάχαρης
15 γρ. βούτυρο
60 γρ. καστανή ζάχαρη
80 γρ. γάλα
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε. Όταν το αλεύρι έχει μαζέψει όλα τα υγρά, το μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας.
2. Δουλεύουμε ζυμώνοντάς το καλά γύρω στα 5 λεπτά. Αν κολλά η ζύμη μας, αλευρώνουμε ακόμη λίγο, ελαφρά, τον πάγκο μας. Είμαστε προσεκτικοί να μην το παρακάνουμε με το αλεύρωμα γιατί αυτό θα σκληρύνει τη ζύμη μας.
3. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
4. Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μία ίσια επιφάνεια και ξεκινάμε να την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη. Προσπαθούμε να της δώσουμε ένα σχήμα ορθογώνιο, με το πάχος της ζύμης γύρω στο μισό εκατοστό και διαστάσεις περίπου 40x30 εκ.
5. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
6. Ρίχνουμε τη γέμιση στο κέντρο της ζύμης και την απλώνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, εκτός από τις άκρες.
7. Τυλίγουμε τη ζύμη μας, διπλώνοντας τη μεγάλη πλευρά, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ρολό και κόβουμε με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού σε 9 ίσια κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, βάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο. Καλύπτουμε με μία πετσέτα και περιμένουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν.
8. Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα ζάχαρης. Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε όλα τα υλικά. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.
9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C στον αέρα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 2 λεπτά, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα ζάχαρης και σερβίρουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση