ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαλάτα µε σύκα και αμύγδαλα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Ομολογουμένως, οι σαλάτες με αποξηραμένα σύκα, αμύγδαλα, φέτα και γλυκόξινη σος είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα. Αυτή η σαλάτα είναι, κατά την άποψή μου, ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό σε έναν μπουφέ φτιαγμένη με τα παραδοσιακά μας παστόσυκα και αμύγδαλα. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε, ειδικότερα όσοι είστε λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄


ΥΛΙΚΑ
Για 6 μερίδες
100 γρ. μαρούλι iceberg χοντροκομμένο
100 γρ. μαρούλι lollo rosso χοντροκομμένο
100 γρ. φύλλα σπανακιού χοντροκομμένα
10 αποξηραμένα σύκα κομμένα στη μέση
70 ml κόκκινο κρασί
20 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
100 γρ. φέτα ALAMBRA κομμένη σε κύβους

Για τη σος
50 ml ελαιόλαδο
Το σιρόπι από τα βρασμένα σύκα
10 ml λευκό ξίδι
50 γρ. μέλι
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε τα σύκα σε μια μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρασί, τη ζάχαρη και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν στην κατσαρόλα για 10 λεπτά, να φουσκώσουν ώστε το σιρόπι που θα προκύψει να είναι παχύρρευστο. Στραγγίζουμε τα σύκα και φυλάμε το σιρόπι τους για τη σος της σαλάτας.
2. Βάζουμε τ’ αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200 °C στον αέρα για 15 λεπτά, να ροδοκοκκινίσουν.
3. Βάζουμε σε ρηχή σαλατιέρα τα σαλατικά ανάμικτα και σκορπάμε επάνω τ’ αμύγδαλα, τη φέτα και τα σύκα.
4. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της σος και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
5. Την τελευταία στιγμή, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση