ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σαλάτα Κινόα με φασόλια edamame φτιαγμένη στο ηλεκτρικό τηγάνι Saladmaster

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υγιεινό φαγητό πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ασιατικές γεύσεις, φτιαγμένο τόσο ευκολά!

Θέλετε να δείτε από κοντά τα προτερήματα για την υγεία που παρέχουν τα σκεύη Saladmaster; Στείλτε μήνυμα στο Instagram μου και θα σας πούμε πώς!

Χρόνος ετοιμασίας, 10΄

Χρόνος μαγειρέματος, 20’

Μερίδες, 4

Θερμίδες ανά μερίδα, 360 Kcal

ΥΛΙΚΑ

30 γρ. σησαμέλαιο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 κουτ. σούπας σκόρδο λιωμένο

200 γρ. κινόα, ασπρόμαυρη, ξεπλυμένη πολύ καλά και στραγγισμένη

400 γρ. νερό

1/4 κουτ. γλυκού σκόνη λαχανικών

Πρέζα σκόνη τσίλι

15 γρ. ζάχαρη καρύδας

Αλάτι & πιπέρι

150 γρ. παγωμένα φασόλια edamame

Για το σερβίρισμα της σαλάτας μας

50 γρ. σαλάτα wagame

40 γρ. sweet chili sauce

10 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας στους 230 βαθμούς. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το ζεσταίνουμε. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το τσίλι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  2. Κλείνουμε το τηγάνι μας με το κάλυμμά του και αφήνουμε για 4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 110 βαθμούς, κρατώντας ακόμα το τηγάνι μας καλυμμένο για 20 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν περάσει ο χρόνος, ανοίγουμε το τηγάνι και ανακατεύουμε μέσα τα edamame.
  3. Όταν περάσει ο χρόνος ανοίγουμε το κάλυμμα και μοιράζουμε την κινόα σε 4 μπολ. Πάνω από κάθε μπολ μοιράζουμε τη σαλάτα wagame, το sweet chili sauce και τελειώνουμε με καβουρδισμένο σουσάμι. Σερβίρουμε αμέσως.

 Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση