ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαλάτα με λάχανο και σουσάμι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ελαφριά σαλάτα που ταιριάζει πολύ με ασιατικά και όχι μόνο πιάτα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

Υλικά
Για 1 σαλάτα, αρκετή για 6 άτομα ως συνοδευτικό

500 γρ λάχανο λευκό, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, κομμένη πολύ μικρές φέτες
½ ποτήρι φρέσκα φύλλα κόλιαντρου
2 κουταλιές καβουρδισμένο σουσάμι
2 κουταλιές φιστίκια ψιλοκομμένα

Για τη σάλτσα της σαλάτας
35 γρ. σάλτσα σόγιας
20 γρ. ξίδι ρυζιού
20 γρ, μέλι
20 γρ. ζάχαρη
10 γρ. σησαμέλαιο
15 γρ. ξίδι λευκό
1 κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι πιπέρι
1 πρέζα καυτό κόκκινο πιπέρι

 

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ κτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας με ένα μικρό σύρμα.
2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σαλάτας ένα μπολ και ανακατεύουμε. Τελευταία στιγμή ανακατεύουμε μέσα τη σος για να σερβίρουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση