ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σούπα με σπανάκι και βρώμη

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νόστιμη σούπα για τις μέρες του χειμώνα. Μας ζεσταίνει, μας χορταίνει και είναι εξαιρετικά ωφέλιμη.

 

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

Χρόνος ψησίματος: 15΄

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

 

95 θερμίδες ανά μερίδα

 

Για 4 μερίδες

 

Υλικά

10 ml ελαιόλαδο

1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 ml λευκό κρασί

300 γρ. σπανάκι κομμένο σε κομμάτια

1 λίτρο νερό

1 κουταλάκι βιολογικός ζωμός λαχανικών

100 γρ. βρώμη

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με το κρασί.

2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη βρώμη, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.

3. Ρίχνουμε τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία βελουτέ σούπα.

5. Ζεσταίνουμε καλά πριν σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X