ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σπαγγέτι αραμπιάτα μαγειρεμένο σε μια κατσαρόλα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Φτιάχνονται πολύ εύκολα, ενώ το ωραίο με αυτά είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε, άρα και να λερώσετε, περισσότερες από μία κατσαρόλες. Ένα πιάτο ιδανικό και για φοιτητές, όταν τους πιέζει ο χρόνος λόγω διαβάσματος.

Χρόνος ψησίματος 15΄

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο

620 θερμίδες ανά μερίδα

Για 2 μερίδες

Υλικά

250 ml νερό

250 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι σπασμένα στα 2

200 γρ. ντομάτες passata

1 κουταλάκι ζωμός λαχανικών

¼ κουταλάκι καυτό τσίλι σε σκόνη (hot)

1 κουταλιά ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι

100 γρ. φυτική κρέμα

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τα μακαρόνια, τις ντομάτες passata, τον ζωμό, το τσίλι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κρέμα. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό.

2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους. Όταν περάσει ο χρόνος ψησίματος, τα μακαρόνια θα πρέπει να έχουν απορροφήσει τα πιο πολλά υγρά και να είναι όπως μια μακαρονάδα με σος.

3. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τριμμένο τυρί αν θέλουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση