ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Vegan Κέικ Nutella

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.gr

Heathy και vegan cake, φτιαγμένο σ’ ένα μπολ, χωρίς μίξερ! Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μ’ ένα κουτάλι. Τέλειο και υγιεινό κέικ που θα απολαύσετε μαζί με το απογευματινό τσάι ή καφέ σας.

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 15 λεπτά
Μερίδες: 8 μερίδες
Θερμίδες: 290 Kcal ανά 100 γρ.

Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί για κέικ loaf pan 23 X 10X 7 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα

Υλικά
210 γρ. αλεύρι Ζέας
40 γρ. κακάο
2 κ.γ. baking powder
100 γρ. ζάχαρη καρύδας
40 γρ. hazelnut butter
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα, λιωμένη με ένα πιρούνι
60 γρ. ελαιόλαδο
240 γρ. φυτικό γάλα
60 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
Για το frosting
55 γρ. γάλα βρώμης
50 γρ. μαύρη σοκολάτα υγείας
40 γρ. hazelnut butter

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.
2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder τη ζάχαρη καρύδας, το hazelnut butter, την μπανάνα, το ελαιόλαδο, το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα φουντούκια. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
3. Όταν περάσει η ώρα ψησίματος, αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αφαιρούμε από το ταψί.
4. Φτιάχνουμε το frosting. Ρίχνουμε το γάλα βρώμης σ’ ένα μικρό σκεύος και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέσα το hazelnut butter. Αφήνουμε το frosting να κρυώσει καλά. Τέλος, αλείφουμε το κρύο κέικ με το frosting. Διακοσμούμε με χοντροκομμένα φουντούκια και σερβίρουμε. 

 Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

 

  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση