ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χειμερινή σαλάτα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ψάχνετε έναν νόστιμο τρόπο για να χρησιμοποιήσετε ψημένες πράσινες φακές ή λαχανικά που απέμειναν; Αυτή η απλή αλλά γευστική σαλάτα μαγειρεύεται εύκολα και συμπληρώνεται με ένα φανταστικό ντρεσινγκ και ένα τραγανό μείγμα σπόρων.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20’

ΨΗΣΙΜΟ: 30 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 312 kcal

ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)

Για τη σαλάτα

1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια

200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

15 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

100 γρ. πράσινες φακές, ψημένες και στραγγισμένες

2 χούφτες φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα

Για το ντρέσινκγ

10 γρ. μηλόξυδο

30 γρ. σιρόπι σφενδάμου

10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για το τελείωμα

1 κουτ. σούπας σπόρους κολοκύθας

1 κουτ. σούπας ηλιόσπορους

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζουμε το κουνουπίδι και τα ντοματίνια σε μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με το λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά. 
    2. Τοποθετούμε τις φακές και το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ.
    3. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε τα συστατικά του ντρέσινγκ σε ένα μικρό μπολ.
    4. Όταν τα ψητά λαχανικά είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο μπολ με τις φακές και το σπανάκι και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά.
    5. Σερβίρουμε τη σαλάτα μας σε πιατέλα με επικάλυψη τους κολοκυθόσπορους και τους ηλιόσπορους.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση