Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τα μπιφτέκια για 5 με 6 λεπτά την κάθε πλευρά.
Kathimerini.com.cy
Μία συνταγή για πεντανόστιμα, μυρωδάτα μπιφτέκια που θα λατρέψουν όλα τα μέλη της οικογένειάς σας.
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 12΄
Για 4 μερίδες
Υλικά
- 400 γρ. χοιρινός κιμάς
- 1 αβγό
- 15 ml ξύδι
- ¼ ποτήρι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 15 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. φρυγανιά αλεσμένη
- ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 60 γρ. ντομάτα τριμμένη ή 60 ml χυμός ντομάτας
- 1 κουταλάκι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 10 φρέσκα φύλλα δυόσμου
- ¼ κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλάκι δυόσμος ξηρός
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- ½ κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε.
2. Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μέτρια μπιφτέκια.
3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τα μπιφτέκια για 5 με 6 λεπτά την κάθε πλευρά.