ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θα κυκλοφορήσει ποτέ το «No Time To Die» τελικά;

Ακόμα μία αναβολή για τη νέα ταινία του «James Bond»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ήταν μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες του 2020, και πλέον έχει γίνει αυτή που με τις περισσότερες αναβολές. Φυσικά, γι' αυτό φταίει ο κορωνοϊός αλλά θα τα πάρουμε από την αρχή.

H νέα ταινία του James Bond και η τελευταία του Daniel Craig στον εμβληματικό ρόλο θα κυκλοφορούσε τον Νοέμβριο του 2019 αλλά μεταφέρθηκε στον Φεβρουάριο του 2020 και μετά στον Απρίλιο του 2020 μετά την αποχώρηση του σκηνοθέτη Danny Boyle. Τον Απρίλιο η έξαρση της πανδημίας ανάγκασε τους κινηματογράφους να κλείσουν με αποτέλεσμα να αναβληθεί η πρεμιέρα και να μεταφερθεί στον Νοέμβριο του 2020. Ούτε όμως αυτή η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε και, αντί αυτού, μεταφέρθηκε στον Απρίλιο του 2021 και μετά στον Οκτώβριο του 2021, μάλλον για να αφήσουν περιθώριο να επιστρέψει ο κόσμος σε μια κανονικότητα.

Πέραν του ότι μια νέα ταινία James Bond προσελκύει πάντα τον κόσμο, είναι επίσης και η τελευταία του Craig, κάτι που κάνει τον κόσμο να θέλει την δει ακόμα περισσότερο. Σ' αυτό φαίνεται στηρίζεται η εταιρεία παραγωγής και αρνείται να αλλάξει τα πλάνα της. Όταν, το καλοκαίρι, οι κινηματογράφοι άνοιξαν δειλά - δειλά, τότε που το ''Tenet'' έκανε πρεμιέρα, η MGM αρνήθηκε να κυκλοφορήσει τον Bond. Το ''Tenet'' παρά τις χαμηλές εισπράξεις στην Αμερική, ανά το παγκόσμιο συγκέντρωσε εισπράξεις που ξεπερνούσαν τα $357 εκατομμύρια.

Από την άλλη, μεγάλα στούντιο κατέφυγαν σε πλατφόρμες streaming για τις μεγάλες τους πρεμιέρες. H Warner Bros πλέον παραχωρεί όλες τις ταινίες της στο ΗΒΟ Max πριν κυκλοφορήσουν στους - περιορισμένους - κινηματογράφους, η Disney μεταφέρει κάποιες ταινίες στο DisneyPlus και άλλα μεγάλα στούντιο πούλησαν ταινίες που προορίζονταν για τη μεγάλη οθόνη σε πλατφόρμες streaming.

Από τη μια μοιάζει παράξενο που η MGM επιμένει τόσο σε κάτι που κανείς δεν ξέρεις πότε θα γίνει πραγματικότητα. Αν ελπίζει να ανοίξει η ταινία στο σινεμά με προσέλευση όπως παλιά, ίσως να περιμένει κάτι αδύνατο. Ακόμα κι αν μέχρι τον Οκτώβριο η πανδημία ηρεμήσει και επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, η προσέλευση δύσκολα θα είναι αρκετή για να ικανοποιήσει το στούντιο. Ωστόσο, το ''No Time To Die'' κόστισε στην εταιρεία $250 εκατομμύρια για να γίνει και από τον Νοέμβριο του 2019 ξοδεύονται χρήματα για προώθηση μιας πρεμιέρας που συνεχώς αναβάλλεται. Δημοσίευμα θέλει την ταινία να στοιχίζει $1 εκατομμύριο τον μήνα για κάθε καθυστέρηση, σαν τόκοι των χρημάτων που δανείστηκαν για να γίνει η ταινία. Δεν θα ήταν πιο λογικό να το προωθήσουν όπως μπορούν σε πλατφόρμα streaming σε συνδυασμό με περιορισμένη κυκλοφορία στους κινηματογράφους, όταν αυτό είναι εφυκτό;

Προς το παρόν, η ταινία κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2021 στην Αμερική, και τέλη Σεπτεμβρίου στη Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

Ένας χώρος ο οποίος έγινε established στο κέντρο της πόλης, τόσο χάρη στην αισθητική του όσο και χάρη στο πολύ νόστιμο, ...
Wiz Guide
 |  ΕΞΟΔΟΣ