ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι λουλούδια να φυτέψουμε στον κήπο μας τον Απρίλιο

6 είδη λουλουδιών που πρέπει να έχεις στον κήπο αυτή την εποχή

Newsroom K

Ο Απρίλης μπορεί να θεωρηθεί η καρδιά της άνοιξης, είναι ο μήνας όπου όλα τα λουλούδια γύρω μας είναι ανθισμένα και οι ώρες της ηλιοφάνειας είναι περισσότερες.

Το ξέρουμε πως είναι δύσκολο να είσαι κλεισμένη στο σπίτι αυτή την υπέροχη εποχή, όμως, αν οργανωθείς σωστά, μπορείς να φέρεις την άνοιξη στο σπίτι σου. Υπάρχουν αρκετά εποχικά και μη φυτά που θα μπορούσες να φυτέψεις σε γλαστράκια και να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου ή πάλι μπορείς -αν έχεις κήπο- να ανανεώσεις τα λουλούδια του κήπου σου.

Εμείς προτείνουμε μερικά δικά μας αγαπημένα είδη λουλουδιών που θα φέρνουν την άνοιξη στην καρδιά σου και θα ανανεώσουν το σπίτι αλλά και τη διάθεσή σου.

Βιόλες

Βιόλες ή πανσέδες, όπως και να το ονομάσεις αυτό το όμορφο λουλούδι, είναι ό,τι χρειάζεσαι αυτή την εποχή στον κήπο σου. Οι βιόλες αντέχουν τη ζέστη, όμως όχι την υπερβολική που έχουμε εμείς το καλοκαίρι.

Σκυλάκια

Αυτό το πολύχρωμο λουλούδι, που πήρε το όνομά του από την ομοιότητά του με το κεφάλι ενός σκύλου, είναι το πιο κοινό λουλούδι που μπορεί να βρει κανείς αυτή την εποχή σε κήπους. Τα ανθοπωλεία γεμίζουν με τα αγαπημένα πολύχρωμα σκυλάκια που είναι σε πολύ καλές τιμές, εύκολα στην καλλιέργεια και ανθεκτικά στον ήλιο.

Γεράνια

Διαχρονικό, πολύχρωμο, ανθεκτικό! Εμάς το γεράνι μάς θυμίζει λίγο το σπίτι της γιαγιάς αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει μια γλάστρα φυτεμένη με μια πλούσια κόκκινη ανθισμένη γερανιά. Το γεράνι αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή είδη λουλουδιών και όχι άδικα αφού ανθίζει από τις αρχές της άνοιξης ώς τα τέλη του φθινοπώρου χαρίζοντάς μας πλούσια άνθη. Να θυμάσαι ότι το γεράνι χρειάζεται τακτικό πότισμα για να υπάρξει η συνεχής ανθοφορία.

Αγριολούλουδα

Ο κήπος για να γεμίσει χρώμα χρειάζεται και τα αγριολούλουδά του. Υπάρχουν διάφορα είδη αγριολούλουδων όπως ο αστήρ, το μπλε λινάρι, ο κρίνος (όσο και αν σου φαίνεται περίεργο), οι παπαρούνες που έχουν την τιμητική τους το Πάσχα αλλά και οι μαργαρίτες. Όλα τα πιο πάνω αγριολούλουδα είναι αρκετά εύκολα στο φύτεμα.

Τριανταφυλλιά

Οι τριανταφυλλιές είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή! Το δημοφιλές αυτό λουλούδι θέλει πολύ αέρα και φως, καλό θα ήταν η μέρα που θα το φυτέψεις να είναι μια συννεφιασμένη μέρα.

Πετούνιες

Ακόμα ένα εποχικό λουλούδι που εντυπωσιάζει με τους συνδυασμούς του. Αν τις προσέχεις, δεν θα χρειαστεί να τις αποχωριστείς γρήγορα, καθώς είναι αρκετά ανθεκτικές και μπορούν να κρατήσουν μέχρι το φθινόπωρο.

ΠΗΓΗ: MUST

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση