ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρώτε παγωτό για να δροσιστείτε; Λοιπόν, κάνετε λάθος

Είναι μία κίνηση που κάνουμε οι περισσότεροι τις ημέρες του καύσωνα: Τρώμε ένα παγωτό για να δροσιστούμε.

Money Review

Είναι μία κίνηση που κάνουμε οι περισσότεροι τις ημέρες του καύσωνα: Τρώμε ένα παγωτό για να δροσιστούμε. Λίγοι γνωρίζουν, όμως, ότι αυτό μπορεί να τους κάνει να ζεσταίνονται περισσότερο.

«Δεν θα έλεγα σε κανέναν να μην τρώει παγωτό το καλοκαίρι. Αυτό θα ήταν απλά λάθος», λέει η Tara Marchello, διαιτολόγος του University of Kansas Health System, στη New York Post. «Είναι απολαυστικό. Σου δίνει μία άμεση αίσθηση δροσιάς στο στόμα».

Αλλά μετά, αρχίζει η πέψη. Και όταν τρώμε κάτι με θερμίδες, είτε πρόκειται για παγωτό ή για φαγητό γενικότερα, χρειάζεται δουλειά για να «κάψει» ο οργανισμός μας τα λίπη, τις πρωτεΐνες και τα σάκχαρα.

«Έχει να κάνει με το θερμικό αποτέλεσμα της πέψης και της απορρόφησης των ουσιών», εξηγεί η Marchello. «Και όταν χωνεύουμε, αυτό δημιουργεί ενέργεια και θερμότητα. Επομένως, η θερμοκρασία του σώματός μας μπορεί να αυξηθεί».

Πρόκειται, βέβαια, για σχεδόν ασήμαντη αύξηση της θερμοκρασίας, εκτός και εάν κάποιος δεν τρώει τίποτα άλλο εκτός από παγωτό. Όμως, όπως εξηγεί η Marchello, για τη θερμοκρασία του σώματος, το τι δεν κάνουμε έχει εξίσου μεγάλη σημασία με το τι κάνουμε.

«Αυτό που μας κάνει περισσότερο καλό είναι να έχουμε σαν προτεραιότητά μας να μένουμε ενυδατωμένοι με νερό. Πίνετε αρκετό νερό (χωρίς προσθήκη ζάχαρης);», λέει.

Η διαιτολόγος συστήνει να φροντίζουμε να προσθέτουμε στη διατροφή μιας ζεστής ημέρας τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια, τα μούρα και το πεπόνι.

Αυτά τα τρόφιμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, βοηθούν τον οργανισμό να ισορροπήσει.

Και βέβαια, βαριά φαγητά, τηγανητά ή ακόμα και τρόφιμα με πολλές πρωτεΐνες θα πρέπει να αποφεύγονται τις πολύ ζεστές ημέρες. Ακόμα και μια παγωμένη λεμονάδα μπορεί να μην μας δροσίζει τελικά, αλλά να βάζει τον οργανισμό να δουλέψει περισσότερο για να τη χωνέψει, εάν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

X