ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:58
 

Νεκρός στην Τουρκία Βρετανός πράκτορας αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα

Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία μεταδίδει την πληροφορία ότι πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο James Le Mesurier, ο Βρετανός συνιδρυτής της συριακής εθελοντικής οργάνωσης διάσωσης, γνωστή ως White Helmets (Λευκά Κράνη), βρέθηκε νεκρός στην κεντρική συνοικία «Πέρα» της Κωνσταντινούπολης. Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος μεταδίδει την πληροφορία ότι πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος στην Συρία έφερε σχέσεις με ομάδες τζιχαντιστών.

Ο Le Mesurier, τον οποίο οι υποστηρικτές της συριακής κυβέρνησης κατηγορούν ότι ήταν κατάσκοπος για το έργο του με τα Λευκά Κράνη, έπαιρνε αντικαταθλιπτικά και φάρμακα για να θεραπεύσει το σοβαρό στρες που αντιμετώπιζε, σύμφωνα με τη σύζυγό του.

Ο Le Mesurier, πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού, έστησε την «πολιτική άμυνα της Συρίας» γνωστή και ως Λευκά Κράνη στην Τουρκία το 2013. Του απονεμήθηκε το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για το έργο του το 2016.

Ημέρες πριν από το θάνατό του, η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova ανέφερε ότι ο Le Mesurier ήταν «πρώην πράκτορας της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙ6 και είχε διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες».

 

Η αστυνομία δεν βρήκε στοιχεία παραβίασης εισόδου στο σπίτι του Le Mesurier έξω, και αντιμετωπίζει την υπόθεση ως πιθανή αυτοκτονία. Από την άλλη φίλος του Le Mesurier δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να έχει πέσει από το μπαλκόνι» και ότι υποπτεύεται την εμπλοκή κρατικών παραγόντων στην όλη εξέλιξη.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X