ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συλλήψεις σε εργαστήριο κοκαΐνης στην Ιταλία

ΠΗΓΗ: Reuters

Σε εργαστήριο εμπλουτισμού κοκαΐνης στις πλαγιές του Βεζούβιου, κοντά στη Νάπολη, εισέβαλε χθες η ιταλική αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλλάβει πέντε άτομα, εκ των οποίων δύο μέλη της Καμόρα.

Η αστυνομία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, συνέλαβε, πλην των δύο Ιταλών, τρεις υπηκόους Κολομβίας και κατάσχεσε επτά κιλά πάστας κοκαΐνης, αλλά και είκοσι λίτρα υγρού με βάση την κοκαΐνη, το οποίο υπολογίζεται ότι αν πωλούνταν στην ευρωπαϊκή αγορά, θα έφερνε στα ταμεία του οργανωμένου εγκλήματος το αστρονομικό ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι γνωστό ότι η μαφία, η Καμόρα, η Ντράγκετα και η Σάκρα Κορόνα Ουνίτα, οι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος της νότιας Ιταλίας, είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς και διακινητές κοκαΐνης στην Ευρώπη. Ομως, όπως επισημαίνουν οι διωκτικές αρχές, το γεγονός ότι εισήχθη μια τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικού χωρίς να γίνει αντιληπτή, αποδεικνύει πόσο επιδέξιοι έχουν γίνει οι κακοποιοί στο να καλύπτουν την πραμάτεια τους. Το εργαστήριο χρησιμοποιείτο προκειμένου να εξαχθεί το ναρκωτικό από κάποιο υλικό που έμοιαζε με πλαστικό.

«Ηταν σχετικά εύκολο να κρύψουν την κοκαΐνη σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε ο αξιωματικός της οικονομικής αστυνομίας, συνταγματάρχης Τζιουζέπε Φουρτσινίτι. «Προφανώς οι Κολομβιανοί είχαν έρθει για να εξηγήσουν τη μέθοδο εξαγωγής γιατί μόνον αυτοί που είχαν ετοιμάσει την κοκαΐνη, μπορούσαν να την εμπλουτίσουν».

Η ιταλική αστυνομία, πάντως, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πώς εισήχθη η κοκαΐνη στην Ιταλία ή πώς εντοπίστηκε το εργαστήριο.

Την ίδια στιγμή, η ιταλική Ενωση Αγροκτηνοτροφίας (Coldiretti), το ινστιτούτο μελετών Eurispes και το Agro Food Criminal Observatory ανακοίνωσαν ότι η ιταλική μαφία εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση και αποκτά τον έλεγχο αγροτικών γαιών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον αγροκτηνοτροφικό τομέα. Το 2015, τα κέρδη των μαφιόζων από γεωργικές δραστηριότητες ανήλθαν στα 16 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση