ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε συνεννόηση Μέρκελ Νταβούτογλου για προσφυγικό και Συρία

Στο προσκήνιο και η Σύνοδος της ΕΕ την 7η Μαρτίου

Σε στενή συνεργασία βρίσκονται η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεχμέτ Νταβούτογλου δρομολογώντας από κοινού εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και στην κρίση της Συρίας.

Η συνεννόηση των δύο μερών, έρχεται τη στιγμή που η Άγκυρα προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Βερολίνο και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, ούτως ώστε να προβάλει τις θέσεις της στην κρίση της Συρίας στον ΟΗΕ και στο ΝΑΤΟ.
Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι την Κυριακή με πρωτοβουλία της η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νταβούτογλου για να συζητήσουν το προσφυγικό ζήτημα και τη συνεργασία Βερολίνου-Αγκυρας αλλά και Βρυξελλών –Αγκυρας για το ζήτημα αυτό, ενόψει και της σχετικής με το θέμα Συνόδου της ΕΕ της 7ης Μαρτίου.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν ακόμη περισσότερο την ήδη στενή συνεργασία τους, ενώ υπογράμμισαν επίσης την σημασία της ναυτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο . Συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Συρία , το θέμα του PYD και το πόλεμο κατά του ISIS.

Η Άγκυρα εκφράζει μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες,τα ο Βερολίνο, δια του στόματος της κ. Μέρκελ, άνοιξε την πόρτα για το ενδεχόμενο μια «ασφαλισμένης ζώνης» στην Συρία.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση