ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λύση στους επόμενους επτά μήνες θέλει ο Ακιντζί

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερήσουμε την λύση, λέει ο Ακιντζί

Στη σημασία της εύρεσης λύσης στο Κυπριακό κατά τους επόμενους επτά μήνες αναφέρθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί , ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι με την τελευταία κοινή δήλωση των δυο ηγετών, οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν για λύση μέχρι το τέλος αυτών των επτά μηνών.

«Υπογράψαμε για πρώτη φορά ένα κοινό ανακοινωθέν με αφορμή την πρώτη επέτειο της έναρξης των συνομιλιών, το οποίο συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά ένα χρονικό περιθώριο», υπογραμμίζει ο κ. Ακιντζί.

Στην συνέχεια, ο κ. Ακιντζί τονίζει ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν έχουν την πολυτέλεια να καθυστερήσουν την λύση.

Υπενθυμίζει ότι το 2018 θα πραγματοποιηθούν οι Προεδρικές Εκλογές. Στην συνέχεια, η λύση θα είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα. Ο ίδιος τονίζει: «Πιστεύω ότι όλες οι πλευρές πρέπει να κατανοήσουν ότι οι επόμενοι 7 μήνες φέρουν μεγάλη σημασία».

Ο κ. Ακιντζί υπογραμμίζει ότι στόχος του είναι μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει την ισότητα, της ελευθερία και την ασφάλεια του Τουρκοκυπριακού «λαού». Παράλληλα, κάνει λόγο για μια συμφωνία που θα παρέχει τα ίδια προνόμια και στην άλλη πλευρά, δηλαδή στην ε/κ κοινότητα.

Ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι η συμφωνία που θα εξασφαλιστεί δεν πρόκειται να ικανοποιήσει όλες τις μερίδες της κοινωνίας. «Ένας ικανοποιητικός αριθμός ανθρώπων μας πρέπει να πιστέψει στην λύση. Πρέπει να σχηματίσει την άποψη ότι η λύση είναι βιώσιμη. Να δει ότι πρόκειται για μια δίκαιη λύση.

Να μπορέσει να πει ότι «εγώ με αυτή την λύση θα έχω εξασφαλισμένη την ισότητα μου, θα ζω σε ασφάλεια και θα έχουν κατοχυρωθεί τα δικαιώματα μου», τονίζει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.
Στην συνέχεια, ο κ. Ακιντζί δηλώνει ότι εμπιστεύεται την κοινότητα του. Επίσης, αναφέρει ότι οι Τουρκοκύπριοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλευρό της ηγεσίας του.

 

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση