ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

Το ΡΚΚ η προτεραιότητα της Άγκυρας

Σε ομιλία του ο τούρκος ΥΠΕΣ, απέφυγε σκληρούς χαρακτηρισμούς για το ISIS

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Λίγες ώρες μετά το μεγάλο αιματοκύλισμα στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, η Άγκυρα εστιάζει την προσοχή της στο κουρδικό κίνημα. Όλα δείχνουν ότι η απειλή του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην λίστα των προτεραιοτήτων της τουρκικής κυβέρνησης. 

Πριν από λίγη ώρα, ο Υπουργός Εσωτερικών, Εφκάν Αλά ενημέρωσε τον κοινοβούλιο σχετικά με την μεγάλη επίθεση στο Αεροδρόμιο Ατατούρκ. Ο κ. Αλά ανακοίνωσε ότι πλέον ο αριθμός των νεκρών είναι 43. Υπάρχουν και τρεις νεκροί βομβιστές.
Το μεγαλύτερο τμήμα της ομιλίας του ο κ. Αλά το αφιέρωσε στο κουρδικό κίνημα. Ο κ. Αλά αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση του για την αναχαίτιση της δράσης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και την ανοικοδόμηση των γκρεμισμένων κουρδικών αστικών κέντρων. Ο κ. Αλά επιτέθηκε με σκληρά λόγια κατά της κουρδικής πλευράς, κάτι που απέφυγε να πράξει στην περίπτωση του Ισλαμικού Κράτους. Η εν λόγω στάση του προκάλεσε την δυσαρέσκεια της αντιπολίτευσης, η οποία τονίζει ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λογική επεξήγηση για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία.

Την στρατηγική του κ. Αλά χρησιμοποίησε χθες και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος πέρα από την περιορισμένης έκτασης αναφορά και κριτική του στο Ισλαμικό Κράτος, επέλεξε να δώσει έμφαση στην καταπολέμηση του κουρδικού κινήματος και του Κινήματος Γκιουλέν. Ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η κυβέρνηση του δεν είναι σε θέση να δώσει το πράσινο φως για την δημιουργία αυτόνομων και «παράλληλων» κρατικών δομών στην Τουρκία.

Ανθρωποκυνηγητό στην Κωνσταντινούπολη για το ISIS

Εν τω μεταξύ στην Πόλη και σε άλλες πόλεις η τουρκική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και πραγματοποιεί εφόδους σε κατοικίες για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι στεγάζουν παράγοντες του Ισλαμικού Κράτους. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 13 συλλήψεις, οι οποίες σχετίζονται με την μεγάλη επίθεση στο Αεροδρόμιο Ατατούρκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X