ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με 90 δολάρια είχαν πληρώσει μία από τις δολοφόνους του Κιμ Γιόνγκ-ναμ

Η 25χρονη νόμιζε ότι θα έριχνε «λάδι για μωρά» για τις ανάγκες τηλεοπτικής φάρσας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η 25χρονη από την Ινδονησία υποστήριξε πως είχε την εντύπωση ότι απλώς θα έριχνε ένα είδος «λαδιού για μωρά» στο πρόσωπο του στόχου, για τις ανάγκες τηλεοπτικής φάρσας.

Η Ινδονήσια που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας ισχυρίζεται πως της προσέφεραν περίπου 90 δολάρια για την επίθεση, που νόμιζε ότι ήταν τηλεοπτική φάρσα.

Αυτό δήλωσε ο αντιπρέσβης της Ινδονησίας, αφού επισκέφτηκε τη συλληφθείσα στο χώρο όπου κρατείται στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Κατά το επισκεπτήριο, η 25χρονη υποστήριξε πως είχε την εντύπωση ότι απλώς θα έριχνε ένα είδος «λαδιού για μωρά» στο πρόσωπο του στόχου, για τις ανάγκες τηλεοπτικής εκπομπής.

Το θύμα ήταν ο Κιμ Γιόνγκ-ναμ, μεγαλύτερος και ετεροθαλής αδελφός του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν και άλλοτε επικρατέστερος δελφίνος για τη ηγεσία της απομονωμένης χώρας. Ο θανών ήταν επικριτής του βορειοκορεατικού καθεστώτος και ζούσε αυτοεξόριστος στο Μακάο.

Σύμφωνα με τη μαλαισιανή Αστυνομία, η Ινδονήσια και μία ακόμα συλληφθείσα που έχει διαβατήριο Βιετνάμ άλειψαν στο πρόσωπο του Κιμ το ιδιαίτερα τοξικό όπλο VX, που είναι απαγορευμένο από τη συνθήκη για τα χημικά όπλα.

Η Βόρεια Κορέα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχουν προσυπογράψει ή κυρώσει τη συνθήκη και πιστεύεται ότι διαθέτει μεγάλο χημικό οπλοστάσιο.

Επτά βορειοκορεάτες πολίτες αναζητούνται για εμπλοκή στη δολοφονία. Ένας από τους υπόπτους εργάζεται με το βαθμό του Γραμματέα Β' στην πρεσβεία της Βορείου Κορέας στη Μαλαισία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X