ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:07
 

ΝΑΤΟ προς Σκόπια: Συμμορφωθείτε με τις διεθνείς συμβάσεις

Προειδοποίηση απευθυνόμενη στις πολιτικές δυνάμεις των Σκοπίων απηύθυνε ο ΓΓ ΝΑΤΟ

Newsroom Κ, Αθήνα

Σαφή προειδοποίηση απευθυνόμενη στις πολιτικές δυνάμεις των Σκοπίων απηύθυνε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε ανακοίνωσή του.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ προειδοποίησε τις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ να συμμορφωθούν με όσα προβλέπονται στις διεθνείς συμβάσεις τις οποίες έχουν υπογράψει.

Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται αντιληπτή ως ένα μέσο πίεσης, προκειμένου να σταματήσουν τα περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων στη χώρα, τα οποία εντείνουν την κατάσταση πολιτικής αστάθειας στην οποία βρίσκεται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γενς Στόλτενμπεργκ:

«Στη Σύνοδο της Βαρσοβίας τον Ιούλιο του 2016, το ΝΑΤΟ προέτρεψε όλους τους πολιτικούς ηγέτες στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να συμμορφωθούν πλήρως με τις δεσμεύσεις που πηγάζουν από τη Συμφωνία Przino, ως ένα πλαίσιο ανοικοδόμησης μίας βιώσιμης λύσης στην πολιτική κρίση.

Οι εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016 έγιναν αντιληπτές από τους διεθνείς παρατηρητές ως ένα απαραίτητο βήμα προς την επίλυση της κρίσης. Κρίθηκαν ως σωστά οργανωμένες και προχώρησαν χωρίς σοβαρά περιστατικά. Μετά την πρώτη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης, ανακοινώθηκε πως, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προέδρου, έχουν συγκεντρωθεί πλέον αρκετές υπογραφές βουλευτών.

Αναμένω από τις αρχές των Σκοπίων να πραγματοποιήσουν το επόμενο βήμα στη δημοκρατική διαδικασία. Κάνω έκκληση σε όλα τα κόμματα να είναι εγκρατή στις δηλώσεις και τις πράξεις τους, και να λάβουν αποφάσεις για το καλό όλων των πολιτών.

Το NATO παραμένει πιστό στη δέσμευσή του απέναντι στη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία, σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου του Βουκουρεστίου το 2008 και τις σχετικές διακηρύξεις σε επόμενες συνόδους του ΝΑΤΟ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X