ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αγόρι που έμαθε να διαβάζει σε ηλικία 2 ετών, έγινε δεκτό στη Mensa

Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνης που να τον κατατάσσει στο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Ένα μικρό αγόρι που έμαθε μόνο του να διαβάζει σε ηλικία δύο ετών, έγινε δεκτό ως το νεότερο μέλος της Mensa στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο τετράχρονος, πλέον, Τέντι από το Πόρτισχεντ του Σόμερσετ, μπορεί να μετρήσει έως το 100 σε έξι επιπλέον γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα μανδαρινικά. 

Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνη που να τον κατατάσσει στο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να περάσουν από το τεστ ευφυΐας του οργανισμού. 

Αγόρι που έμαθε να διαβάζει σε ηλικία 2 ετών, έγινε δεκτό στη Mensa-1

Η μητέρα του Τέντι, Μπεθ Χομπς, δήλωσε στο BBC πως ο μικρός έμαθε να διαβάζει σε ηλικία μόλις 26 μηνών, «παρακολουθώντας παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση και μιμούμενος τους ήχους των γραμμάτων». 

«Όταν τον στείλαμε πίσω στον παιδικό σταθμό μετά το lockdown, τους είπαμε ότι πιστεύαμε πως είχε μάθει να διαβάζει μόνος του», περιέγραψε η κα Χομπς.

«Μας τηλεφώνησαν από το νηπιαγωγείο, το οποίο είχε στείλει μια δασκάλει για να το ελέγξει, η οποία το επιβεβαίωσε “ναι, μπορεί να διαβάσει!”».

Αγόρι που έμαθε να διαβάζει σε ηλικία 2 ετών, έγινε δεκτό στη Mensa-2

Όμως ήταν ένα άλλο περιστατικό που εξέπληξε ιδιαίτερα τους γονείς του Teddy. «Έπαιζε στο τάμπλετ του, βγάζοντας αυτούς τους ήχους που δεν αναγνώριζα, τον ρώτησα τι ήταν και μου είπε “Μαμά, μετράω στα μανδαρινικά”», αφηγήθηκε η μητέρα του παιδιού.

Ο Teddy έγινε μέλος της Mensa σε ηλικία τριών ετών, γεγονός που τον καθιστά το νεότερο σημερινό μέλος της οργάνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι γονείς του δήλωσαν ότι θέλουν να έχει μια γεμάτη παιδική ηλικία.

«Έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι οι φίλοι του δεν μπορούν ακόμα να διαβάσουν και δεν ξέρει γιατί, αλλά είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τον κρατάμε προσγειωμένο», δήλωσε η κα Χομπς. «Μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα, καλώς, αλλά (…) ο καθένας έχει το ταλέντο του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Οι επικρίσεις κατά του Γάλλου προέδρου μετατράπηκαν από ψίθυροι σε ανοιχτές δηλώσεις δυσαρέσκειας από τους ίδιους του τούς ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ