ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλ. Μπουρλά: Επιστροφή στην κανονική ζωή ως την άνοιξη

Μεγάλη επένδυση της Pfizer στη Γαλλία για την παραγωγή του χαπιού κατά του κορωνοϊού

Σε λίγο καιρό θα έχουμε ξανά την κανονική μας ζωή, προβλέπει σε συνεντεύξεις του ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ανακοινώνοντας παράλληλα μεγάλη επένδυση στη Γαλλία για την παραγωγή του νέου χαπιού της φαρμακοβιομηχανίας κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ο εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανικής εταιρίας εκτίμησε ότι «αυτό το κύμα θα είναι το τελευταίο με τόσους πολλούς περιορισμούς» στην κυκλοφορία των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Ερωτηθείς από την γαλλική εφημερίδα Le Figaro εάν η παραλλαγή Όμικρον θα οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας, ο κ. Μπουρλά παραδέχθηκε ότι είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς εάν γίνει κάτι τέτοιο καθώς ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και να μεταλλάσσεται.

Πρόσθεσε όμως ότι «σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή» έως την άνοιξη εξαιτίας των τεστ, των εμβολίων, νέων θεραπειών όπως είναι το χάπι Paxlovid της Pfizer, το οποίο εάν χορηγηθεί άμεσα μετά την μόλυνση μπορεί να αποτρέψει την σοβαρή νόσηση.

Παράλληλα ο κ. Μπουρλά ανακοίνωσε επένδυση ύψους 520 εκατ. ευρώ στη Γαλλία στα επόμενα πέντε έτη, ενισχύοντας την παραγωγική δυνατότητα της φαρμακοβιομηχανίας για το Paxlovid, σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρία Novasep.

Πηγή: Le Figaro, Ouest-France, Financial Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Μόσχα καλεί Τελ Αβίβ μέσω... S-300

Μόσχα καλεί Τελ Αβίβ μέσω... S-300

Λόγω Ουκρανικού, η Ρωσία αλλάζει στάση στον ιδιότυπο πόλεμο προσβολών της ισραηλινής αεροπορίας επί συριακού εδάφους
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ