ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν συνάντηση Βαρθολομαίου-Μπάιντεν

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα

ΚΥΠΕ

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές Μάρκο Ρούμπιο και Μπομπ Μενέντεζ πήραν την πρωτοβουλία και μαζί με 48 συναδέλφους κατέθεσαν αίτημα στη Γερουσία, ζητώντας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να υποδεχτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τρόπο που αρμόζει στον πνευματικό ηγέτη των ορθοδόξων χριστιανών του κόσμου.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα και η επίσκεψη του συμπίπτει με την 30ή επέτειο της εκλογής του στον θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Εκτιμούμε το γεγονός ότι η Αυτού Αγιότης είναι ένας κορυφαίος υποστηρικτής του κόσμου για τον διαθρησκευτικό διάλογο και την ειρήνη», έγραψαν οι γερουσιαστές, συγχαίροντας συγκεκριμένα την ιστορική, όπως λένε, πράξη της προσευχής για την ειρήνη με τον Πάπα Φραγκίσκο στον τάφο του Χριστού, στην Ιερουσαλήμ, το 2014 επισημαίνοντας παράλληλα την υψηλή εκτίμηση τους και χαρακτηρίζοντας τον Πατριάρχη ως έναν κατεξοχήν διεθνή ηγέτη για τα ζητήματα του περιβάλλοντος.

«Αυτή η επίσκεψη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το Κογκρέσο μας και το Εκτελεστικό Σώμα να ακολουθήσουν τα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη και να καταδείξουν την αμοιβαία επιθυμία μας για την ειρήνης και τη συνεργασία» καταλήγουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση