ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανασκόπηση επιτευγμάτων για την 20ετή προσπάθεια της GRECO κατά της διαφθοράς

Συνέδριο για τους τρόπους με τους οποίους η GRECO συνδράμει τα κράτη μέλη στη βελτίωση της ικανότητάς τους για καταπολέμηση της διαφθοράς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα επιτεύγματα της Ομάδας Κρατών Κατά της Διαφθοράς (GRECO) στην 20η επέτειο από τη σύσταση του σώματος είναι το αντικείμενο διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνεται σήμερα στο Στρασβούργο, στην παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), διεθνών οργανισμών και κρατών μελών του ΣτΕ.
 
Το συνέδριο, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γαλλικής Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών, επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους η GRECO συνδράμει τα κράτη μέλη στη βελτίωση της ικανότητάς τους για πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς, την αξιολόγηση των τρεχουσών προκλήσεων και την πρόβλεψη νέων ζητημάτων.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε μια από τις ενότητες του συνεδρίου θα εξεταστούν οι προκλήσεις για την πρόληψη της διαφθοράς και την ενίσχυση της ακεραιότητας κορυφαίων εκτελεστικών λειτουργιών των κεντρικών κυβερνήσεων, ένα από τα ζητήματα που εξετάζει η GRECO στον 5ο γύρο αξιολόγησης.
 
Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου είναι ο ΓΓ του ΣτΕ Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Λιλιάν Μορί Πασκιέ, καθώς και οι Υπουργοί Δικαιοσύνης της Γαλλίας, της Γεωργίας, της Αλβανίας, του Μονακό, ο Πρόεδρος της GRECO και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.
 
Μετά το συνέδριο, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της ολομέλειας της GRECO έως τις 21 Ιουνίου, κατά την οποία θα συζητηθούν οι εκθέσεις αξιολόγησης της Δανίας, της Ισπανίας και της Σλοβακίας.
 
Στην ατζέντα περιλαμβάνονται επίσης οι εκθέσεις συμμόρφωσης διαφόρων γύρων αξιολόγησης της Ελβετίας, της Δανίας, της Ρωσίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Λιθουανίας, της Μάλτας, της Ισλανδίας και της Ρουμανίας. Η GRECO  θα συζητήσει ακόμη την πρόταση για διεξαγωγή μιας επείγουσας ad hoc αξιολόγησης της Ελλάδας, ενώ θα λάβει και αποφάσεις σχετικά με το αίτημα της ΕΕ για καθεστώς παρατηρητή στην Ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση