ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χάρβαρντ: Η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κίνα είχε αρχίσει πιθανόν από τον Αύγουστο

Όπως επισημαίνεται, «παρατηρείται μια ανοδική τάση στην κυκλοφορία στα νοσοκομεία και στις αναζητήσεις που τοποθετούνται χρονικά στα τέλη του καλοκαιριού»

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο νέος κορωνοϊός είχε αρχίσει ενδεχομένως να εξαπλώνεται στην Κίνα από τον Αύγουστο του 2019 σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, η οποία στηρίχτηκε σε δορυφορικές εικόνες που αποτύπωναν μετακινήσεις σε νοσοκομεία και δεδομένα από μηχανές αναζήτησης.

«Η αυξημένη κυκλοφορία στα νοσοκομεία και τα δεδομένα αναζήτησης συμπτωμάτων στη Γουχάν προηγήθηκαν της τεκμηριωμένης έναρξης της πανδημίας SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο του 2019», σύμφωνα με την έρευνα.

Οπως επισημαίνεται, «παρατηρείται μια ανοδική τάση στην κυκλοφορία στα νοσοκομεία και στις αναζητήσεις που τοποθετούνται χρονικά στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου 2019. Ενώ η αναζήτηση της λέξης "βήχας" μπορεί να συνδέεται με εποχιακές διακυμάνσεις της γρίπης η λέξη "διάρροια" αντιθέτως είναι ένα πιο ενδεικτικό σύμπτωμα της COVID-19».

Οι ερευνητές συμπληρώνουν ότι «ενώ δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εάν ο αυξημένος όγκος πληροφοριών σχετίζεται άμεσα με τον νέο ιό, τα στοιχεία μας υποστηρίζουν άλλες πρόσφατες εργασίες που δείχνουν ότι η εμφάνιση του ιού έγινε πριν από τον εντοπισμό του στην αγορά θαλασσινών Χουανάν τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2019».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση