
ΚΥΠΕ
Ο ποταμός Σηκουάνας άνοιξε ξανά για τους κολυμβητές το Σάββατο, για πρώτη φορά από το 1923.
Οι Παριζιάνοι και οι επισκέπτες που θέλουν να δροσιστούν αυτό το καλοκαίρι μπορούν να βουτήξουν , εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, σε τρία σημεία κολύμβησης, συμπεριλαμβανομένου ενός σε απόσταση αναπνοής από τον Πύργο του Άιφελ.
Μερικές δεκάδες άνθρωποι έφτασαν πριν από το άνοιγμα στις 8:00 π.μ. τοπική ώρα το Σάββατο στη ζώνη Bras Marie στο ιστορικό κέντρο της πόλης, βουτώντας στο νερό, υπό τα άγρυπνα βλέμματα ναυαγοσωστών που φορούσαν φωσφορίζοντα κίτρινα μπλουζάκια και κρατούσαν σφυρίχτρες.
Το εποχιακό άνοιγμα του Σηκουάνα για κολύμβηση θεωρείται βασική κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, όταν κολυμβητές ανοιχτής θάλασσας και αθλητές τριάθλου αγωνίστηκαν στα νερά του, τα οποία καθαρίστηκαν ειδικά για τη διοργάνωση.
Οι ζώνες κολύμβησης είναι εξοπλισμένες με αποδυτήρια, ντους και έπιπλα παραλίας, προσφέροντας χώρο για 150 έως 300 άτομα.
Οι αξιωματούχοι του Παρισιού λένε ότι έχουν λάβει διάφορα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι κολυμβητές μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια τα νερά. Θα γίνεται, μεταξύ άλλων, καθημερινός έλεγχος των νερών.
Οι αρχές υπενθυμίζουν τους κινδύνους όπως ισχυρά ρεύματα, την κυκλοφορία σκαφών και το μέσο βάθος των 3,5 μέτρων.
Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι αρχές επένδυσαν περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού του Σηκουάνα.
Σημαίες θα ενημερώνουν τους λουόμενους για τα επίπεδα ρύπανσης στο νερό κάθε μέρα, και αν βρέξει, οι χώροι πιθανότατα θα κλείσουν την επόμενη μέρα.