ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:55
 

Βέλη Ρωσίας στην Τουρκία για την εφαρμογή της συμφωνίας Σότσι

Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού για την κατάσταση στο Ίντλιπ;

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ανάμεικτα μηνύματα στέλνει η Μόσχα στην Άγκυρα, με την οποία διατηρεί στενή συνεργασία στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Η ρωσική πλευρά χαιρετίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για τον έλεγχο της έντασης στο Ίντλιπ. Την ίδια στιγμή, δηλώνει ότι η Τουρκία απέτυχε σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των επιταγών της συμφωνίας του Σότσι.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και στην περιοχή του Ίντλιπ. Περισσότεροι από 2.400 μαχητές και 206 στρατιωτικοί εξοπλισμοί, συμπεριλαμβανομένων 31 αρμάτων μάχης, έχουν απομακρυνθεί από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του Ίντλιπ, δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

«Η εφαρμογή της ρωσοτουρκικής συμφωνίας της 17ης Σεπτεμβρίου 2018 για τη δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης ζώνης στο Ίντλιπ είναι σημαντική για την περαιτέρω εξομάλυνση της κατάστασης στη Συρία» ανέφερε ο στρατηγός Konashenkov, ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες της Τουρκίας σ την εφαρμογή των συμφωνιών για το Ίντλιπ. Το ποσοστό των παραβιάσεων κατάπαυσης του πυρός έπεσε κατά 75%, από 773 το Σεπτέμβριο σε 197 τον Οκτώβριο.

Ο στρατηγός Konashenkov ανέφερε και τα εξής: «Οι άμαχοι που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη ζώνη αποστρατικοποίησης του Ίντλιπ χρησιμοποιούν τον ανθρωπιστικό διάδρομο που δημιούργησε η συριακή κυβέρνηση στην περιοχή του Abu al-Duhur. Υπό την εποπτεία αντιπροσώπων από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν, που συνδέονται με το κοινό κέντρο συντονισμού, από τις 4 Μαρτίου 2018 μετακινήθηκαν περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ίντλιπ. Επίσης, έχουν αποσπαστεί 4.312 μη στρατιωτικά οχήματα».

Στα πλαίσια των δηλώσεων του, ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ έστειλε στην Άγκυρα και μήνυμα: «Ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι η Άγκυρα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της. Ωστόσο, πρέπει να επαναλάβω ότι η Τουρκία κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες προς αυτόν το σκοπό. Τα συστηματικά βήματα για την εφαρμογή των όρων του μνημονίου και την πρόληψη της διατάραξής του έχουν καίρια σημασία για εμάς».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Κατάντησε παπαγαλία κάποιοι σαν τον ΑΚΑ να κατηγορούν τον οποιοδήποτε του ΑΚΕΛ λέει κάτι, ανεξάρτητα ...»
Giannos  |  11:25

Νεοκλής Συλικιώτης: Μήνυμα επανένωσης η ψήφος των Τ/κ

«Και μετά ξύπνησες κ. Συλικιώτη?»
ΑΚΑ  |  11:07

Έδωσε απαντήσεις για τις νέες ιδέες ο Πρόεδρος

«Kαι αμέσως άρπαξες την απάντηση Ακιντζί / Άντρου.»
ΑΚΑ  |  09:33

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X